AQUADOX
AQUADOX

AQUADOX

Apr 05,2020

 

SIMPLU


EFICIENT


SIGUR

 
 Vopsele termorezistente
semineu2

                                 FISA TEHNICA

                          VOPSELE SILICONICE

               TERMOREZISTENTE AQUADOX®

                           250- 600 GRADE CELSIUS

 

1.UTILIZARE:

Sunt indicate ca strat final in sisteme de protectie a suprafetelor din otel exploatate la temperaturi inalte (200-650 C), aplicate peste grunduri siliconice. Pentru temperaturi de peste 500 C si pana la 650 C, nuantele negru pot fi aplicate direct pe suprafata de otel pregatita  prin sablare.

Domenii de utilizare: industria chimica, metalurgica, fabrici ciment, utilaje expoatate in medii din categorii de agresivitate ridicata C3-C4 pana la C5-I, C5-M-ISO 12944 expuse la temperaturi ridicate.

2. PROPRIETATI FIZICO-CHIMICE:

- VOC=600 g/l

- densitate 1,4 kg/l

- culoare:  RAL 5000-6000 pana  250 grade

- negru –la 600 grade

- uscare -30 minute

- aspect grund –MAT

- aspect top coat -SEMILUCIOS

3. PREGATIREA SUPRAFETEI

Vopseaua TERMOREZISTENTA AQUADOX®

 se aplica pe suport din otel protejat anticoroziv cu grunduri  siliconice, uscate si perfect curate.

Pentru temperaturi ridicate (peste 500 C pana la 650 C) se aplica direct pe otelul pregatit prin sablare abraziva uscata la grad min Sa – ISO 8501-1, profil mediu (G) – ISO 8503. Gradul de pregatire al suportului este determinant in obtinerea performantelor sistemului de protectie.

4. CONDITII DE APLICARE

Vopselele seria TERMOREZISTENTE AQUADOX®se vor aplica pe suprafete curate si uscate, ce vor avea temperaturi peste temperatura punctului de roua pentru evitarea condensarii umiditatii pe suport.  Umiditatea relativa va fi de max. 70%. Aplicarea decurge in conditii optime daca se asigura o temperatura a mediului ambiant si a amestecului de 10-30 C.

5. OBSERVATIE

Ambalajele cu vopsea seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® se inched etans dupa fiecare folosire, iar agitarea produsului trebuie facuta cu ustensile perfect curate deoarece orice impuritate poate duce la gelifierea produsului in ambalaj.

6. INSTRUCTIUNI DE APLICARE

Se conditioneaza produsul la temperatura de 10-30 C, se omogenizeaza bine. Inainte de aplicare se dilueaza produsul in proportiile recomandate sau in proportiile necesare pentru o obtine grosimile de pelicula cerute.

Astfel pregatite vopselele seria TERMOREZISTENTE AQUADOX®se pot aplica:

-       pe suprafete metalice pe care se aplica direct, dupa pregatirea lor prin sablare la min. Sa 2 ½; vopseaua TERMOREZISTENTE AQUADOX®nu are aderenta buna pe suprafete nesablate si nici pe suporturi dificil de vopsit;

-       pentru protectie anticoroziva maxima, pe suprafete metalice grunduite (se recomanda ca grosimea grundului sa nu depaseasca 40 microni ) (se recomanda ca grosimea grundului sa nu depaseasca 30 microni ).  Aceste grunduri au o rezistenta la temperatura de pana la 400 C. Aplicarea vopselei seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® se poate realiza in system ud/ud la interval de 15-20 minute intre straturi, la 20 C sau in straturi successive la minim 24 ore intre straturi.

Se recomanda ca grosimea vopselei seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® sa nu depaseasca 50 microni , deoarece la grosimi mai mari apare riscul basicarii vopselei.

Pentru reacoperire dupa o perioada de exploare se recomanda curatarea suprafetei prin spalare cu apa de inalta presiune si uscare.

7. REACOPERIREA

Vopseaua seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® poate fi reacoperita la 24 de ore de la uscare la 20 C sau coacere timp de 1 ora la temperatura de 230 C.

8. RETICULARE / EXPLOATARE LA  TEMPERATURA

a.  daca vopseaua seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® se aplica direct pe tabla sablata Sa 2 ½ , se respecta urmatoarele trepte de incalzire:

-       incalzire treptata pna la 230 C;

-       mentinere 1h la 230 C;

-       exploatare la orice temperatura pana la 250 C pentru vopsele colorate, respective 350 C pentru 600 C pentru negru.

In caz contrar nu se vor obtine caracteristici mecanice corespunzatoare.

b. daca vopseaua seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® se aplica peste grund siliconic AQUADOX® (aplicat la grosimea de pana la 40 microni):

-       se incalzeste treptat pemperatura pana la 230C;

-       se mentine 1 h la temperatura de 230 C.

c.   daca vopseaua seria TERMOREZISTENTE AQUADOX se aplica peste grund siliconic

-       aplicare grund siliconic la o grosime strat uscat de 40 microni

-       dupa minim 24 h (sau cand grundul este reticulat) se aplica vopseaua seria TERMOREZISTENTE AQUADOX® la o grosime strat uscat de 25 microni pentru utilizare se respecta treptele de incalzire de la pct. a,  respectiv,  incalzire treptata pana 230 C, mentinere 1h la 230 C si exploatare la orice temperatura pana la 250 C pentru vopsele colorate, respective 350 C si 600 C pentru negru.

 

9. OBSERVATII

Inainte de reacoperire, dupa expunerea in medii contaminate, suprafetele vor fi bine curatate prin spalare cu jet de apa la presiune ridicata, urmata de uscare. In cazul depasirii intervalului maxim de reacoperire, se va proceda la o asperizare a suprafetei pentru a se asigura o buna aderenta pentru straturile urmatoare.

Atingerea intervalelor maxime de reacoperire, asigurarea unei bune aderente, precum si bune proprietati mecanice implica asigurarea urmatoarelor:

-       grundul trebuie aplicat intr-o grosime de strat uscat de 30 microni pentru grundul siliconic Zn;

-       stratul de grund obtinut trebuie sa fie uniform, de buna calitate si fara urme de pulverizare uscata;

-       condtiile de uscare si intarire vor fi conform celor specificate la punctul CONDTITII DE APLICARE pana la inarirea completa;

-       suprafetele trebuie sa fie perfect curate inaintea reacoperii.

 

10.   AMBALARE se face in galeti de 23 litri tabla

11.  SECURITATEA MUNCII

Toate operatiile de manipulare, transport, depozitare, utilizare se vor realiza respectand cu strictete normele de prevenire a incendiilor, normelor de protectia muncii si igiena sanitara. Se interzice prezenta oricaror surse de foc, vopsirea in spatii fara o ventilatie corespunzatoare, contactul direct al pielii cu produsul respective, inhalarea prelungita a vaporilor, ingerarea produsului.

12.  NOTA

Toate aceste date au caracter general privind performantele si utilizarea produsului, de aceea recomandam testarea produsului in conditiile propriei tehnologii de aplicare a beneficiarului.

 

 

 

 

 

Bituminoase la rece | DECOFROL | IMPREGNANT | VOPSELE POLIURETANICE MONOCOMPONENTE | Vopsele epoxidice | Vopsele termorezistente | Contact
Best seo plugin for wordpress