AQUADOX
 
AQUADOX

AQUADOX

May 28,2024

 IMPREGNANT

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

 

 

 Denumire produs :  IMPREGNANT-Sodium Orthosilicate

 

 

Utilizari:

-ignifugarea produselor combustibile (lemn);

- lian?i în fabricarea cimenturilor refractare ?i alte mase refractare / amestecuri

- cristalizare in masa betonului

-hidrofugant beton

 

Consum specific:

 

-225gr-275gr/mp-produs nediluat :pentru ignifugarea produselor combustibile din lemn, prin impregnare, la interior, la aplicarea prin pulverizare sau pensulare se foloseste echipament de protectie adecvat. Se aplica in minim 2 -4 straturi , raportul de dilutie stabilind numarul de straturi( ex: 1:4 dilutie =4 straturi).

            Produsul reactioneaza chimic cu grupele hidroxilice celulozice din compozitia lemnului pe care le blocheaza partial , retardand deschiderea si aprinderea acestuia.

Datorita caracterului puternic alcalin al produsului se realizeaza si septizarea lemnului de brad, eliminindu-se astfel evenualele carii din lemnul tratat ( EFECT ANTIMUCEGAI)

Se formeaza la suprafata lemnului un strat  cu densitate ridicat ceea ce impiedica gazduirea insectele  xilofage(carii).

PRODUSUL NU CONTINE INSECTICIDE DAUNATOARE  OMULUI

Pentru un un control adecvat al pulverizarii uniforme al produsului se poate amesteca cu oxizi de fier pentru colorarea produsului.( 200gr oxid rosu /25 kg produs-se amesteca intr-un recipient cu un mixer electric la turatie medie 800rpm)

La aplicare se protejeaza ferestrele de sticla prin infoliere cu folie pvc. Dupa aplicare se aeristeste bine incaperea timp de 5-6 ore, intre aplicari trebuie sa existe minim 12 ore.

Se utilizeaza pentru protectie lemn la interior.Durata protectiei suprafetelor neinfoliate fiind de 4 ani , la cele protejate cu folie nelimitata.

 

-6kg/mc adaos in betoane sau mortare refractare, produsul adaugindu-se la sfirsitul fazei de preparare al amestecului( are ca efect secundar cel de accelerator de priza)

 

-3kg/mc adaos hidrofugant beton –talpi de fundatie ,fundatii-se amesteca in betonul gata preparat( are ca efect secundar cel de accelerator de priza)

 

-300gr/mp impregnare beton (terase , fundatii, plansee, pardoseli) aplicare prin suflare, pe betonul maturat (dupa 28 zile de la turnare)  pensulare sau roluire-cristalizare in masa betonului, protectie la intemperii, rezistent uv, creste duritatea betonului (rezitenta la abraziune de suprafata). Dupa aplicare se stropeste bine betonul prin pulverizare timp de 3 zile pentru penetrarea produsului in masa betonului, tratamentul respectiv penetreaza betonul cam 5-12 mm realizind o bariera hidrofuga pe toata viata betonului. Peste betonul astfel tratat nu pot fi aplicate produse peliculate timp de 30 zile, la plicarea produselor peliculare se curata betonul de sarurile aparute in urma procesului de cristalizare.

Echipament de protectie  

Mijloace de protectia muncii: cizme cauciuc , manusi cauciuc ,salopeta pvc cu cagula, casca protectie, masca vapori, ochelari de protectie vapori.

 

Bituminoase la rece | DECOFROL | IMPREGNANT | Contact
Best seo plugin for wordpress